Uitnodiging voor de opening van de expositie
Dynamisch Creëren
van TijdvoorMeedoen in Hét Huis van de Buurt.
De feestelijke opening zal worden verricht door Olga Dol op
zondag 20 oktober 2019 om 15.00 uur
TijdvoorMeedoen is er trots op dat zij weer twee kunstenaars een podium kan geven om te exposeren, die ieder op geheel eigen wijze met hun passie bezig zijn.

De expositie is te bezichtigen vanaf maandag 21 oktober van
maandag t/m donderdag 09:00 – 16:00 uur, vrijdag van 09:00 – 15:00 uur.
Wij zien je graag op 20 oktober, inloop om 14.45 uur, om samen met jouw aanwezigheid de expositie feestelijk te openen.

Trudi Voskuilen
Penseel
In 2012 ontdekte ik het schilderen. Door mijn schilderlessen bij Marcelle Schoenmaker
op ’t Atelier in Blaricum heb ik nu een eigen signatuur ontwikkeld. Waar ik heel erg van kan genieten, is het spelen met donker en licht. Dat is op veel van mijn schilderijen een thema. Het maakt de beeltenis levend en echt. Het is magisch hoe een klein stipje wit een dynamische schittering in ogen teweeg kan brengen.
Thema’s in mijn schilderijen zijn portretten (ook in opdracht) en dieren. Ook schilder ik ander vrij werk, zoals bloemen.
Klei
Sinds 2013 ben ik ook gestart met boetseren. Met chamotteklei maak ik figuratieve beelden, geïnspireerd door de Huizer Historie. Eenmaal klaar met boetseren laat ik de beelden drogen, waarna zij worden gebakken. Hierna glazuur ik de beelden, waarna zij opnieuw worden gebakken. Het resultaat is een kleurrijk beeld of beeldengroep.
Huizer Historie met penseel en in klei
Mijn beeldjes zijn Huizer vrouwen en mannen in klederdracht. Ik kom zelf uit Huizen en die klederdracht van zwarte rokken en jakken, gekleurde schorten en grote, witte kappen, is verdwenen. Oude fotoboeken van Huizen inspireerden mij en al snel bleek dat meer mensen deze beeldjes erg waarderen.
Daarnaast leg ik de Huizer Historie ook op doek of op een houten paneeltje vast. Ze zijn te koop op mijn atelier, tijdens de braderieën waar ik aanwezig ben en tevensbij het Huizer Museum.

Dory Keuning
Mijn interesse voor boetseren ontdekte ik toen ik een boetseer-groep bezocht, waarvoor iemand mij uitgenodigd had. Het werken met mijn handen in een natuurlijk materiaal, klei, gaf mij veel voldoening.
Temeer, daar ik ontdekte dat het “iets creëren” me aardig lukte.
Cursussen
Verschillende cursussen ben ik gaan volgen: de Bussumse Volksuniversiteit, de Gooise Kunstacademie…
Al doende ontdekte en ontwikkelde ik mijn eigen stijl… figuratief, realistisch, met een voorkeur voor mensfiguren, puur klei, gebakken en soms ook geglazuurd.
De laatste tijd richt ik mij ook op dieren. Ik volgde een cursus “werken met was”, een bijzonder materiaal, waar heel verfijnd mee gewerkt kan worden. Daarna worden er mallen gemaakt en onder een hoge temperatuur brons in gegoten. Dit is helaas niet zelf te doen. Tijdens deze cursus ontmoette ik Trudi.
Samen hebben wij nu een atelier, waar we geregeld te vinden zijn. We staan op markten, zoals de Kunst & Cultuurmarkten en braderieën. Opdrachten creëren we meestal in ons atelier.
Het geheel is een spannende uitdaging