Onze activiteiten

TijdvoorMeedoen heeft veel uiteenlopende activiteiten. Met evenementen, concerten, computerlessen, een moestuin, sport, high tea, een geef- en neemboekenkast, een (kringloop)shop van de buurt, exposities, creatieve workshops, een brasserie en vele andere activiteiten, faciliteiten en projecten is TijdvoorMeedoen van alle markten thuis.

TijdvoorMeedoen biedt een podium voor jouw passie. Is het er nóg niet? Dan maken wij een podium voor jou. Voor meer informatie over alle activiteiten: meedoen@tijdvoormeedoen.nl. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende activiteiten.

Aanmelden voor alle activiteiten kan via ons formulier.

Ik meld me aan »

Klik op het icoon of titel om de activiteiten van de categorie te bekijken.

Brasserie

Beauty

Creatief

Educatief

Winkel

Tuin

Sport & Trip

Financieel

Hulp

Brasserie

GastTeam

Iedere onbekende aan onze deur kan een TijdvoorMeedoener worden! Je bent bij ons altijd van harte welkom. Dus behandelen wij jou zoals het hoort. ”De oude Grieken” beschouwden deze vorm van gastvrijheid verlenen als de hoogste waarde in hun leven. Wij van TijdvoorMeedoen gaan daar graag in mee. Wil jij ons daarbij helpen dan horen wij graag van jou.

Brasserie De KoffieKom

Onze Brasserie is het middelpunt van het gebouw, maar ook van TijdvoorMeedoen. Hier kan je even neerstrijken voor een kop koffie of thee, een tosti of meer. Als u wilt neemt u er een heerlijk huisgemaakt koekje of gebakje bij. Onze professionele koks komen steeds weer met nieuwe creaties op gebied van bak- en kookkunst.

Bent u een Welzijnsinstelling en wilt u ons bezoeken? Wij delen graag onze ervaringen. U bent van harte welkom hier onze sfeer te komen proeven.

Koken

‘Het Huis van de Buurt’ zou geen echt huis zijn zonder eigen keuken. In de keuken worden dan ook de meest lekkere gerechten gemaakt. Dit varieert van taarten maken, koekjes bakken tot en met het maken van een High Tea, een warm en koud buffet en iedere dinsdag een heerlijke inloop lunch. Vind jij het leuk ons daarbij te helpen laat het ons dan weten.

Voedselbank

De voedselbank en TijdvoorMeedoen werken nauw samen. TijdvoorMeedoen krijgt daarbij iedere maandag voedsel aangereikt die de voedselbank niet kan meenemen naar de uitdeeldag en/of waarvan de houdbaarheidsdatum die dag verstrijkt. Binnen TijdvoorMeedoen wordt dit voedsel verwerkt en gebruikt voor het koken van de inlooplunch/diner op dinsdagmiddag. Deze inlooplunch/diner wordt druk bezocht en zeer gewaardeerd. Kom een keertje binnen proeven wat voor moois met dit voedsel gedaan wordt en prik je dan een vorkje mee?

Zondagmatinee

Laat je verrassen, enthousiast maken door bijvoorbeeld dans en muziek en geniet. Voor een middag vol gezelligheid met eventueel na afloop een lekker hapje en drankje kan jij hiervoor 4 tot 5 keer per jaar bij TijdvoorMeedoen terecht. Je bent van harte welkom.

Zondagmiddagsoos

Heb je op zondagmiddag ook zin in een praatje onder het genot van een kopje koffie of thee? Dan ben je welkom in Hét Huis van de Buurt. Iedere zondagmiddag tussen 14.00–16.30 uur staan koffie en thee voor je klaar. Op deze middagen hoeft er niets maar kan er heel veel: zomaar een praatje, een potje Rummikub of bij mooi weer lekker buiten zitten in de Theetuin. Graag tot ziens op zondag!

Beauty

BeautyTeam

Vind je het leuk om mensen een beauty- of verwenmoment te geven en lijkt het je leuk om ons team te komen versterken? Meld je dan aan. Of kan je wel een beauty- of verwenmoment gebruiken? Kom langs om kennis te maken met het BeautyTeam. Epileren, Henna beschildering, schoonheidsbehandelingen, knippen, reiki, pedicure, manicure, massage, voetmassage… na een bezoek aan het BeautyTeam voel je je als herboren!

Styling

Is het binnen TijdvoorMeedoen tijd voor wat anders op de muur of op de grond? Of kan onze brasserie wel weer eens een update gebruiken? Met enige regelmaat krijgt TijdvoorMeedoen een interne mini-make-over met nieuwe styling ideeën. Zo scheppen wij een gezellig beeld, waarbij je je snel en eenvoudig thuis voelt bij TijdvoorMeedoen. Heb jij ideeën of wil je ons hierbij behulpzaam zijn, laat het ons dan weten.

Creatief

Burendag

Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat TijdvoorMeedoen als ‘Huis van de Buurt’ samen viert met onze directe buren en de buurt op de 4e zaterdag in september. Wij maken het ieder jaar gezellig samen. Kom je ook een keertje ‘buurten’? Uiteraard mag dat ook op een niet Burendag. Heb je leuke ideeën of wil je burendag mee helpen organiseren? Meld je aan…

CreaTeam

We hebben een goed gevuld atelier met stofjes, kantjes, kralen, lappen en allerlei andere creatieve spulletjes. Zaken die nodig zijn voor Hét Huis van de Buurt proberen we vaak zelf te vervaardigen. Ook worden er regelmatig creatieve workshops gegeven, zoals mozaïek, schilderen en sieraden maken. Heb je zelf kennis en interesse voor het geven van een workshop, laat het ons dan weten. Ook voor jouw passie in de creativiteit bieden wij graag een podium.

EvenementenTeam

De samenstelling van het EvenementenTeam is divers, waarbij wij regelmatig leuke evenementen met elkaar organiseren. Ben jij een ondernemende creatieve duizendpoot en vind je organiseren leuk, dan ben je van harte welkom bij het EvenementenTeam.

Fotoclub

Denk je eraan om te starten met fotografie? Misschien is het al tijden je droom om hier wat mee te doen, misschien is het een passie die je net hebt ontdekt of wellicht zoek je een nieuwe hobby en lijkt fotografie je helemaal geweldig. Of ben je al bekend en doende te fotograferen. Het maakt niet uit wat de reden is waarom je wilt deelnemen. Sluit je aan bij ons fotografieteam en ga samen mooie foto’s maken. Foto’s van de natuur, portretfoto’s en foto’s op basis van een thema. Alles kan en alles mag. Doe mee!

IdeeënLab

Heb je een ander iets te bieden? Ben je ergens goed in en wil je dat delen met anderen? Of kun je wat kennis en hulp van een ander gebruiken? Wij bieden je de mogelijkheid om diensten aan te bieden of te vragen. Met deze activiteit willen we met beperkte middelen gebruik maken van elkaars kwaliteiten. Wil jij ons daarbij helpen dan horen wij graag van jou.

Intuïtief schilderen

Hierbij ga je op een intuitieve manier vorm geven aan je innerlijke belevingen. Het geeft je de mogelijkheid je zelf beter te leren kennen, en dat op een speelse manier. Je hoeft zeker geen talentvolle schilder te zijn, niets moet, alles kan. Doe eens een keertje mee en meld je aan.

KlusTeam

Weet je goed om te gaan met hamer en zaag, met een kwast, schuurpapier of elektromateriaal? Hanteer je misschien graag een behangkwast of lasapparatuur en wil je aan de slag? Als dat het geval is, dan is het KlusTeam wellicht de plek waar jij je kunt uitleven. Bij het KlusTeam barst het van de klussen die opgepakt kunnen worden. Zowel binnen als buiten is er voldoende werk voorhanden. Interesse? Kom eens langs en zie met eigen ogen wat er al is gedaan. Als je hier warm van wordt, kun jij ook je draai en klus vinden in Hét Huis van de Buurt.

NLdoet

NL Doet is de naam van een jaarlijks terugkerende vrijwilligersdag in Nederland. Doel van deze dag is het stimuleren van vrijwilligerswerk. Deze dag wordt elk jaar landelijk georganiseerd door het Oranjefonds en is nationaal. Met het organiseren van deze dag hopen wij dat er weer meer aandacht komt voor TijdvoorMeedoen. Iedereen dus ook jij kan en mag daarin een bijdrage leveren. We zetten de deur open om kennis te maken met TijdvoorMeedoen. Je bent dan ook van harte welkom.

PR Team

Het PR team brengt TijdvoorMeedoen bij zoveel mogelijk mensen onder de aandacht. Door middel van het magazine Kracht dat vier keer per jaar verschijnt, social media, de website en tal van persberichten krijgt TijdvoorMeedoen steeds meer bekendheid. Heb jij verstand van DTP-werk, of lijkt het je leuk om ons team te komen versterken? Meld je dan bij ons aan.

TvMdoet

Tijdens een doedag kom je niet alleen kijken bij TijdvoorMeedoen, maar doe je ook mee in de klussen die dan op de agenda staan. Weet je meteen hoe het eraan toegaat bij TijdvoorMeedoen en gezelligheid die hiermee samengaat. Iedere doedag is weer anders en dat maakt het heel afwisselend en leuk om aan mee te doen.

TvM huisband TimeLess

Muzikale deelnemers vormen de swingende band TimeLess met een breed repertoire. Kom op woensdag tussen 10.00–12.30 langs en speel mee of luister gezellig en geniet van het enthousiasme van de groep. Uiteraard is de band ook in te huren voor feesten/evenementen. Neem in dat geval even contact met ons op zodat wij de verschillende mogelijkheden aan jou kunnen toelichten.

Workshop

Bij TvM worden regelmatig creatieve, leerzame en informatieve workshops georganiseerd door onze leden en soms ook door niet-leden. Iedereen is welkom om deel te nemen aan deze workshops. De workshops worden aangekondigd op onze Facebook pagina, flyers in de hal van ons gebouw en onze website. Voor deelname vragen wij een kleine bijdrage en soms is de workshop gratis.

Wil je zelf een workshop organiseren of je hebt een leuk idee voor een workshop, maar je wil het zelf niet organiseren: vul een aanmeldformulier bij de bar in en ons IdeeënLab neemt contact met je op voor een afspraak.

Educatief

BoekenTeam

Lezen is ontspannend. In Hét Huis van de Buurt staat daarom een wereldboekenkast die aangesloten is bij BookCrossing.com. Je mag daar gratis boeken uit meenemen en je kunt ook boeken inleveren. Ben je op zoek naar een speciaal boek, laat het ons weten en wij zoeken met jou mee. Kom gauw een keer langs. Veel leesplezier gewenst!

Computerles

Voel je je onzeker als je achter je computer of tablet kruipt? De computercursussen van TijdvoorMeedoen bieden hulp. Of het om een beginnersvraag gaat of om een verdergaand probleem, we hebben plek voor allerlei mensen die iets willen leren of weten. Kijk naar onze agenda want daar worden deze trainingen altijd aangekondigd.

Ben jij bekend met het gebruik van computers, tablets en/of mobiele telefoons? Wil jij die kennis delen met diegenen die daarbij hulp nodig hebben? Wij horen ook dan graag van je.

Fietsles

In Nederland rijden miljoenen fietsen, in allerlei soorten en maten. Stadsfietsen, racefietsen, omafietsen, bakfietsen, kinderfietsen, tandems, elektrische fietsen. Nederland is een echt fietsland en niet kunnen fietsen kan dan een beperking zijn. Wil jij leren fietsen meld je dan aan bij ons FietsTeam. Het FietsTeam leert jou fietsen.

Nederlandse les

Nederlanders en medelanders die meer vat willen krijgen op de Nederlandse taal en daar serieus aan willen werken, krijgen hiervoor alle kans bij onze Nederlandse les. Kom een keertje bij ons langs en wij vertellen jou hoe wij je kunnen helpen. Velen gingen jou voor en zijn nu in staat beter Nederlands te praten. Wij helpen jou graag!

Winkel

ShopKom

De ShopKom is dé kringloopwinkel van de buurt. Gezellig shoppen tegen vriendelijke prijsjes. Ook voor het ophalen en inbrengen van jouw spullen hebben wij vervoer beschikbaar. Maandag t/m vrijdag geopend van 10.00–15.00 uur en elke laatste zaterdag van de maand in samenwerking met het Repaircafé van 10.00–13.00 uur.

Tuin

KippenTeam

Veel mensen houden van kippen, ook kinderen zijn dol op ze. ‘s Ochtends raap je verse eitjes en scharrelende kipjes rond Het huis van de Buurt zijn erg leuk om naar te kijken. Onze kippen eten bijna al het groenafval uit de keuken en leggen als dank daarvoor de meest lekkere eitjes die wij in onze keuken weer gebruiken.

Ze zijn erg nieuwsgierig, ondernemend en vinden het leuk om bij je in de buurt te zijn en door jou verzorgd te worden. Dat zijn kenmerken die naadloos aansluiten bij de TijdvoorMeedoen uitgangspunten. Wil jij ons daarbij helpen dan horen wij graag van jou.

TuinTeam

Wie houdt er niet van buiten, van groen, van bloemen? Zeker bij mooi weer kun je genieten van onze fantastische tuin en is er altijd wat te doen: kippen verzorgen, groente kweken, bloemen zaaien, later plukken... Ons gezellige TuinTeam kan altijd extra groene vingers gebruiken. En lijkt het je leuk lijkt, maar heb je dit nog nooit gedaan, dan kunnen we het je leren. Het enige dat je nodig hebt is enthousiasme.

Sport & Trip

GaMee Team

Wat is er gezelliger dan met een groepje op pad te gaan en samen plezier te hebben? Als GaMee Team organiseren we voor iedereen leuke, korte uitstapjes. Zo afwisselend mogelijk en het liefst ook rolstoelvriendelijk. De kosten houden we zo laag mogelijk. Voor kleine bedragjes de leukste dagjes! Houd onze agenda en social media in de gaten.

Sport

Regelmatig sporten is één van de beste dingen die je kunt doen voor je gezondheid. En het kan op veel meer manieren dan je denkt. Binnen TijdvoorMeedoen hebben wij dan ook een sportruimte beschikbaar waar je alleen of samen met andere TijdvoorMeedoeners aan jouw conditie kunt werken. Kom eens kijken naar de verschillende mogelijkheden.

Stijldansen

Je weet heus wel dat bewegen gezond is. Maar fietsen, zwemmen en hardlopen vind je saai. En aan een balsport moet je niet denken. Dan maar intensief zappen voor de tv. Niet doen, er zijn ook andere opties. Dansen is namelijk een zeer gezonde sport, en de meeste mensen kunnen aanstekelijke muziek moeilijk weerstaan. Je heupen gaan vanzelf meebewegen op het ritme en zie daar, je danst.

Als je dansen ook leuk vindt, stap dan zeker op de dansvloer bij TijdvoorMeedoen. Want dansen is niet alleen heel gezond, je wordt er ook nog gelukkig van. Iedere vrijdag worden er danslessen georganiseerd en kan je alleen of samen met je partner een dansje komen maken. Doe mee met deze gezellige activiteit!

Financieel

AdministratieTeam

De Administratie vervult een spilfunctie binnen TijdvoorMeedoen en is cruciaal in de ondersteuning van de werkzaamheden van TijdvoorMeedoen. Het overgrote deel van de administratieve werkzaam­heden wordt verzorgd door deelnemers. Daarnaast is er een medewerker die de directeur ondersteunt op secretarieel gebied. Lijkt het je leuk deel uit te maken van dit team en bezit je de juiste kwaliteiten voor een administratieve en/of boekhoudkundige functie, meld je dan aan.

Fondsenwerver

Onze buurtfondswervers maken inwoners en bedrijven binnen Huizen enthousiast over de activiteiten die binnen TijdvoorMeedoen plaatsvinden. Vanuit dit enthousiasme komen giften (in geld, diensten of producten) tot stand. Deze kunnen wij bijvoorbeeld gebruiken voor de aanschaf van gereedschappen en/of andere zaken. Vind jij het leuk om over TijdvoorMeedoen te praten, informatie te verstrekken en daarmee financieel ondersteunende partners te werven? Wil jij deze uitdaging aangaan? In dat geval ben jij meer dan welkom.

Hulp

ActiveringsTeam

Als activeringsmedewerkers helpen we deelnemers om hun passie – hun liefhebberij – te vinden en die binnen TijdvoorMeedoen een plek te geven. We coachen en begeleiden deelnemers met het zoeken naar activiteiten waar ze warm van worden en ook hoe die kunnen worden omgezet in concrete projecten. We begeleiden de deelnemers bij hun persoonlijke uitdagingen en het formuleren en beantwoorden van praktische hulpvragen.

Als het je leuk lijkt om zelf activeringsmedewerker te worden en je hebt hier de kwaliteiten voor, dan ben je ook van harte welkom. En wees gerust: ook als activeringsmedewerker word je op weg geholpen en vervolgens gecoacht.

Archief

Kun jij goed verzamelen en ordenen van informatie, teksten of documenten en ervoor zorgen dat deze later weer eenvoudig terug te vinden zijn? Dan ben jij bij TijdvoorMeedoen welkom. Vind je dat leuk, meld je dan aan.

Bedrijfshulpverlening

BHV is de hulp die wordt verleend bij ongewenste gebeurtenissen bij TijdvoorMeedoen, die de veiligheid en/of gezondheid van de deelnemers en andere aanwezigen bedreigen (zoals brand en ongevallen). Uiteraard is iedere hulp daarbij welkom. Ben jij regelmatig aanwezig in Het Huis van de Buurt? Kan en wil je hulp verlenen, dan horen wij heel graag van je.

Deelnemersraad

De deelnemersraad is een orgaan binnen TijdvoorMeedoen, dat overleg heeft met de directeur van TijdvoorMeedoen en adviezen geeft. Op deze manier werken wij fijn samen en krijgen prachtige initiatieven en activiteiten vorm. Wil jij meepraten en meedenken? Meld je dan aan.

Fietsreparatie

Heb jij ook wel eens het ongemak van een lekke band, een slappe fietsketting of erger nog een gebroken fietsketting? Kom dan eens langs bij TijdvoorMeedoen. Wij herstellen jouw fiets en zorgen er voor dat je weer vrolijk op de pedalen de weg op kan. Heb je zin om daarbij mee te helpen? Ook dan ben je van harte welkom.

Financiële en administratieve hulp

Tijdens het gratis inloopspreekuur helpen we je graag met allerlei vragen over je administratie en met het invullen van formulieren. Je kunt bij ons bijvoorbeeld terecht voor hulp bij het opzetten en/of ordenen van je administratie, overzicht krijgen in je inkomsten en uitgaven mogelijke besparingen en eventuele schulden.

Kom langs met je vragen en neem je financiële administratie mee. Je gaat weer 'opgeruimd' naar huis. Uiteraard word je privacy hierbij gewaarborgd. Inloopspreekuur: donderdag van 13.00–16.00 uur.

ICT Team

Bij ons ICT Team kun je terecht voor reparatie van jouw computer. Ook kun je informeren naar de beschikbaarheid van een gebruikte computer. Deze kan dan tegen een redelijke prijsstelling worden aangeschaft.

ManagementTeam

Het managementteam (of MT) vormt de dagelijkse leiding van TijdvoorMeedoen. Alle disciplines van TijdvoorMeedoen worden besproken in het managementteam vertegenwoordigd door elk lid van het MT.

Aanmelden voor alle activiteiten kan via ons formulier.

Ik meld me aan »